Een weekendje weg naar Amsterdam

Zoek jij  nog een leuke bestemming voor een weekendje weg? Ga dan eens naar Amsterdam! In de hoofdstad van Nederland is namelijk genoeg te zien en te beleven. Toch weten veel mensen niet wat zij hier allemaal kunnen doen. De bekende bezienswaardigheden worden bezocht en dat is het wel zo’n beetje. Wil jij weleens op een andere manier kennismaken met Amsterdam? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Benieuwd welke? Lees dan vooral verder!

bike
Fietsverhuur aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam

De meeste mensen wandelen door Amsterdam wanneer zij de stad bezoeken. Grote kans dat dit voor jou ook geldt. Lopen neemt echter behoorlijk wat tijd in beslag. Hierdoor heb je mogelijk niet voldoende tijd om alles te zien wat je wilt. Zonde natuurlijk. Ooit al eens overwogen om een fiets te huren in Amsterdam? Op deze manier kun jij je namelijk veel sneller verplaatsen door de stad. Maar waar huur je in dat geval een fiets? Bij de fietsverhuur aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Hier vind je een groot aantal fietsen. Zeker weten dat er ook voor jou een geschikt model tussen zit!

Bezoek een museum in Amsterdam

In Amsterdam is genoeg te doen. Zo zijn er natuurlijk talloze bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Ben jij een echte cultuurliefhebber? Dan mag een bezoekje aan een Museum  Amsterdam natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig voor jou vind je in de hoofdstad van Nederland een groot aantal musea. Zo kun je bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, de Hermitage of het Anne Frank Huis bezoeken. Weet wel dat je hiervoor toegangskaarten moet hebben. Deze zijn vaak niet goedkoop. Wil jij een museum in Amsterdam bezoeken? Kijk dan van tevoren alvast rond op het internet. Hier vind je namelijk vaak toegangskaarten met korting.

Bezienswaardigheden Amsterdam ontdekken met wandeling

Fietsen door Amsterdam is een goed alternatief voor wandelen. Het is echter ook een stuk duurder. Je moet de fietsen namelijk huren. Veel mensen zitten hier niet op te wachten. Een dagje Amsterdam is immers al duur genoeg. In dat geval kun je natuurlijk ook gewoon de stad te voet verkennen. Kies je voor deze optie? Dan wil je uiteraard geen bezienswaardigheden missen. Gelukkig voor jou kun je de bezienswaardigheden in Amsterdam ook ontdekken met een wandeling. Volg bijvoorbeeld een tour of koop een plattegrond van de stad. Zo weet je zeker dat je geen bezienswaardigheid mist.

dam square
Ticket kopen voor Madame Tussauds

Een van de bezienswaardigheden die je niet wilt missen in Amsterdam is Madame Tussauds. In het pand aan de Dam vind je namelijk wassen beelden van allerlei sterren. Door de gunstige ligging is Madame Tussauds zowel te voet als met de fiets goed bereikbaar. Dit heeft echter ook zo zijn nadelen. Zo staat er namelijk vaak een lange rij voor de deur. En jij hebt natuurlijk geen zin om zo lang te gaan wachten. Dat is immers zonde van je tijd. Zo kun je een stuk minder bezienswaardigheden bekijken. Wil jij niet in de rij staan? Koop dan van tevoren alvast tickets voor Madame Tussauds in Amsterdam. Dit scheelt je een hoop tijd, waardoor je geen bezienswaardigheden over hoeft te slaan.